همشهری آنلاین: رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: فتنه سال ۸۸ اختلاف بین دو نفر نبود بلکه اختلاف بین دو جریان فکری و دو نگاه فکری بود که برای جمع کردن سفره نظام آمده بودند.

تقوی

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین تقوی در سخنرانی پیش از خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران پیرامون موضوع فتنه و فتنه‌گری، گفت: فتنه موضوعی است که یادآور خاطرات تلخی در تاریخ انقلاب اسلامی بوده است و خسارات‌های سنگینی را بر جمهوری اسلامی و مردم مسلمان و شهیدپرور کشورمان وارد کرد.

وی با اشاره به اینکه فتنه لایه‌های مختلفی دارد، ادامه داد: فتنه دارای لایه‌های بیرونی و درونی است که لایه‌های درونی به دو دسته روی صحنه و پشت صحنه (باطن) تقسیم می‌شوند و ما معمولا به لایه‌های باطنی توجهی نداریم و افراد پشت صحنه کسانی هستند که فتنه را برنامه‌ریزی می‌کنند و به افرادی که در روی صحنه آمدند و با بلوک سیمانی به بسیجیان ضربه وارد کردند و آنها را کشتند، راه را نشان می‌دهند.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور ابراز امیدواری کرد که اسناد فتنه 88 منتشر شود و افرادی که در پشت صحنه این فتنه بودند به روی صحنه بیایند.

تقوی با بیان اینکه فتنه حرکتی در مقابله با نظام اسلامی است، گفت: آنهایی که فتنه را به اختلاف بین دو کاندیدای ریاست جمهوری تعریف می‌کنند، یا ناآگاهند یا می‌خواهند مسیر تاریخ و تحلیل تاریخ را تغییر دهند و در ذهنیت ما اثر بگذارند.

وی با اشاره به اینکه فتنه سال 88 اختلاف بین دو جریان و دو نگاه فکری بود، گفت: یک نگاه، نگاه متدینین به ارزش‌های انقلابی و نگاه دیگر نگاه مقابله با این موج بود.

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور یادآور شد: فتنه یک امر داخلی است و حرکتی است که از درون جامعه انقلابی شکل می‌گیرد و با انقلاب و ارزش‌های انقلاب درگیر می‌شود. بنابراین ما باید روشنگری کنیم و به طور مدام به این موضوع بپردازیم که هر صحنه‌ای که مردم در آن حضور دارند ممکن است دشمن برای آن صحنه طرحی داشته باشد و بخواهد آن را خنثی کند.

وی افزود: در صحنه‌های سیاسی و صحنه‌هایی که جنبه ملی دارند، دشمن حساسیت بیشتری بر روی آن دارد و سعی می‌کند از راه‌های مختلف آن حرکت را باز دارد یا اثرات آن حرکت را کم‌رنگ کند.

تقوی هشدار داد: برای انتخابات سال آینده بسیاری از بسترها از هم‌اکنون آماده شده است بنابراین مردم باید هوشیار باشند چرا که بسترسازی فتنه موضوع مهمی است که باید به آن توجه کرد.

وی ادامه داد: هر فتنه‌ای در بستر مناسب از پیش ساخته شده پرداخته می‌شود و بعد به صورت جریان اجتماعی خودنمایی می‌کند لذا مردم ما از هم‌اکنون باید برای انتخابات سال آینده آگاه باشند.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه در قرآن و روایات اصطلاح فتنه فراوان به کار برده شده است، گفت: فتنه دارای دو معنی آزمایش (محک) و آشوب و بلواست که به فتنه‌های اجتماعی و رویدادهای ساختارشکن و آشوبگر اجتماعی معمولا فتنه گفته می‌شود. بنابراین فتنه یک پدیده و جریان اجتماعی است.

وی با اشاره به مشخصات فتنه گفت: فتنه محتوای شیطانی دارد و با انگیزه دشمن به وجود می‌آید و از طریق آشوب و به هم ریختن نظم موجود رخ می‌دهد و لباس حق به تن کرده و شبیه‌سازی می‌کند.

تقوی ادامه داد: هیچ فتنه‌گری عریان به میدان نمی‌آید و زیر شعارهای زیبا در فتنه، زهر کشنده‌ای وجود دارد. در واقع ماهیت بسیاری از فتنه‌ها پس از فتنه روشن می‌شود.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه فتنه دارای مولفه‌هایی است که آن را شکل می‌دهد، گفت: ارتباط، همسویی و همکاری محافل داخلی و خارجی و فعال شدن عناصر قدرت‌طلب در چارچوب خواسته‌های دشمن، هنجارشکنی و عبور از مرزهای قانونی، اردوکشی خیابانی و آتش زدن اماکن عمومی از جمله مولفه‌های فتنه است.

وی با اشاره به بسترهای شکل‌گیری فتنه، گفت: فتنه‌ها، بلواها و آشوب‌ها در ابتدا بستری را به وجود می‌آورند که بعد فتنه در آن شکل می‌گیرد. بنابراین برای مقابله با بسترسازی فتنه باید فکر کنیم.

تقوی با یادآوری فتنه سامری در دوران حضرت موسی (ع)، گفت: در آن زمان حضرت موسی (ع) به کوه طور رفت و 30 روز در آنجا ماند. پس از 30 روز قرار بود باز گردد که وحی آمد 10 روز دیگر بمان و در آن 10 روز اتفاقاتی رخ داد و هارون، برادر حضرت موسی(ع)، از طلا و نقره‌هایی که بود استفاده کرد و گوساله سامری را درست کرد و همان فتنه شد و حضرت موسی (ع) پس از بازگشت دید که همه گوساله‌پرست شدند بنابراین غیبت حضرت موسی (ع) در آن زمان زمینه فتنه را فراهم کرد.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با طرح این سوال که چه کسانی غیر از فتنه‌گران که در صحنه حضور دارند به فتنه کمک می‌کنند، اظهار کرد: آنها کسانی هستند که اگرچه در فتنه نقش مستقیم ندارند ولی به دلایل مختلف خود را کنار می‌کشند و نه به حق و نه به باطل کمک نمی‌کنند. اینها غایبین (خواص بی‌بصیرت) هستند که با سکوت‌شان به فتنه و فتنه‌گران کمک می‌کنند.

وی گفت: روشنگری، بصیرت‌افزایی و جدا کردن صف فتنه‌گران از فتنه‌زدگان و گول خوردگان در فتنه شیوه برخورد با فتنه‌گران است.

تقوی ادامه داد: کمک به فتنه‌گران باید ممنوع شود. باید مراقب بود مبادا امکانات نظام ما میراث‌دار فتنه‌گرانی باشد که درصدد براندازی نظام‌اند. باید مراقب بود تا فتنه‌گران در برخی از دستگاه‌ها لانه نکنند. رسانه‌های متعدد باید موضوعات مربوط به این امر را بیان کنند تا مردم فتنه‌گران را با اسم و رسم بشناسند.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور تصریح کرد: خوشبختانه امسال وزرا، رییس‌جمهور و مسئولان ما مواضع‌شان را به صورت شفاف در برابر فتنه مشخص کردند ولی باز ما باید مراقب باشیم تا فتنه‌گران چهره عوض نکنند. اگر مجلس ما اکنون بر روی برخی از چهره‌ها حساسیت دارد وظیفه شرعی و ملی‌اش بوده تا اجازه ندهد کسانی که در فتنه ردپایی دارند در پست‌های کلیدی فعالیت کنند.

وی خطاب به مسئولین نظام، گفت: مسئولین مراقب باشند لباس، شعار و زبان‌شان تغییر نکند زیرا ما فتنه را براندازی نظام می‌دانیم بنابراین باید همیشه موضوع فتنه و فتنه‌گران را زنده نگه داریم تا فراموشش نکنیم.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور یادآور شد: کسی که در فتنه دست داشته و زندان رفته‌ و محکوم شده و آقایی که مثل آفتاب روشن است کیست، نباید میراث شهدا را در اختیارش قرار دهیم.

تقوی یادآور شد: فتنه 88 مقدمه‌ای دارد و در 18 تیر 78 جریانی شروع شد که فتنه 88 در آن زمان کلید خورد. البته فتنه 78 در آن زمان خفه شد و در طول این مدت تا سال 88 برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفت و چهره‌هایی به خارج و آمریکا رفتند و با بعضی از چهره‌های آمریکایی ملاقات کردند و فتنه 88 را به وجود آوردند.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه مدیریت مقام معظم رهبری در فتنه 88 بی‌نظیر بود، گفت: در فروردین 88 مقام معظم رهبری در سخنرانی حرم رضوی فرمودند که مبادا نامزدها در اثنای فعالیت‌های انتخاباتی خود حرفی بزنند که دشمن را به طمع بیندازد. البته دو سه ماه قبل، مقام معظم رهبری هشدار داده بودند مراقب باشید زیرا دشمن می‌خواهد فتنه کند.

وی ادامه داد: یکی از سیاست‌های مقام معظم رهبری در مهار فتنه، تاکید ایشان بر قانونگرایی بود و در فتنه 88 خطاب به نامزدها فرمودند که قانون فصل‌الخطاب است.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور یادآور شد: قبل از اعلام نتایج انتخابات 88 از سوی شورای نگهبان، یکی از کاندیداها جشن پیروزی را اعلام کرد و مشارکت 85 درصدی مردم (حدود 40 میلیون نفر) را زیر سوال برد و مسئولان نظام را شعبده‌بازانی اعلام کردند و در همان روزها بود که نخستین اغتشاشات در تهران آغاز شد. پس از آن مقام معظم رهبری با مسئولان ستادهای نامزدهای انتخاباتی ملاقات کردند و از آنها خواستند که اعتراضات خود را از مجاری قانونی پیگیری کنند.

تقوی با اشاره به اینکه فتنه 88 خسارات زیادی را به مردم وارد کرد، گفت: اولین خسارت آن فتنه این بود که حضور 40 میلیونی مردم در انتخابات را زیر سوال برد. بی‌احترامی به امام (ره)، پاره کردن عکس امام (ره)، شعار نه غزه نه لبنان و شعار مرگ بر روسیه و نیز شعار استقلال، آزادی، جمهوری ایرانی به جای شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی از جمله پیامدهای فتنه 88 بود.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با یادآوری اینکه در ماه مبارک رمضان دسته‌ای از فتنه‌گران روزه‌خواری کردند که در دوران طاغوت این بی‌احترامی اتفاق نیفتاده بود، گفت: در آن زمان بیش از 30 انسان کشته و حدود 200 مغازه مورد هجمه قرار گرفت و نیز مساجد را سوزاندند و چادر را از سر زنان محجبه کشیدند.

وی در پایان با اشاره به 9 دی ماه، گفت: مردم در 9 دی همان سال با حماسه‌ای که آفریدند پاسخ فتنه‌گران را دادند و ظرف یک ساعت فتنه‌گران محو شدند. این ملت شعارهای عاشورایی سر دادند. همچنین در 9 دی مردم بار دیگر نظام اسلامی و اصل ولایت فقیه را با حمایت‌هایشان امضا کردند.

کد خبر 282823

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha